Legyél sikeresebb napról, napra!

2015. augusztus 06. 10:00 - Nemes Lenke

Hogyan írj?

Mondhatnám, hogy ülj le és Let's do it! de 10-ből 9 embernek ez így nem megy. (én valahogy azt hiszem, hogy beletartozom a maradék 1-be, de nekem ez a munkám sok-sok gyakorlás van már benne.. :) )

Szóval, mielőtt neki állsz nem árt tisztázni saját magaddal néhány fontos dolgot:

  1. hova írsz? /blog cikk, e-mail kampány, hírlevél, Facebook poszt, webszöveg, sales oldal, hirdetés../
  2. kinek írsz? Ez főleg a kezdeti időszakban nagyon fontos. Mielőtt nekilátsz az írásnak képzelj el egy személyt, akinek szól az írás! Pl. ha a célcsoportod az 50+-os egészséges életmód után érdeklődő női vásárlók, akkor képzelj el egy fitt, életvidám nagymamát. Ha ez segít keress hozzá képet a neten, és nézegesd egy kicsit. Gondold át, hogy ő milyen nyelvezetet használ vajon, milyen témák érdekelhetik még, ami kapcsolódik hozzád (főzés például), gondold át, hogy mi lehet a napi rutinja? Milyen a családja, a baráti társasága, hogyan kapcsolódik ki? 
  3. találd ki mi a célja az írásodnak: szeretnéd, ha ez a fitt nagymama a hírleveledből átkattintana a webshopodra és chia magot vásárolna, vagy hogy az olvasók hozzászóljanak a posztodhoz?
  4. keresd meg azokat az érveket, hogy miért lesz a mosolygós nagyinak jó, ha megveszi a chia magot, és mit csináljon vele.
  5. írj egy vázlatot a formátumnak és célnak megfelelően (a fitt nagymama, FB poszt, értékesítési céllal témánál maradva): kinek szól, mi a probléma vagy a lehetőség, mi kell hozzá, miért ez a legjobb megoldás, mit kell tennie, hogy megszerezze (Ezt persze ne úgy értsd, hogy ez a FB poszt szülessen meg belőle: "Kedves Fitt nagymama! Itt az ideje, hogy a családod egészségesebben étkezzen, hogy a szív és érrendszeri problémákkal, a túlsúllyal leszámolj! Tegyél ellene mindennap a chia maggal! Ez a szuper étrend kiegészítő nem csak nulla kalóriás, hanem egy szuper vitamin és rost forrás is! Rendeld meg még ma!"
  6. HAGYJ IDŐT MAGADNAK! Tedd félre a vázlatodat, igyál meg egy kávét, nézegess fotókat a Pinteresten. Engedd dolgozni a jobb agyféltekédet. Mit is csinál a jobb agyfélteke? Az agyadnak ez a része felelős a kreatív gondolatokért, a művészi látásmódért, azért, hogy a sok kusza gondolat egyszer csak derült égből villámcsapásként összeálljon. Azzal, ha nem görcsölsz rá az írásra, hanem szépen szisztematikusan összeszeded az építőköveket, majd hagyod, hogy ez összeérjen sokkal jobb eredményeket fogsz elérni, szerethetőbb, élvezetesebb és nem utolsó sorban hatékonyabb lesz a szöveged. 
  7. Amikor összeállt a kép írd le a gondolataid. Hidd el, magad is meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan jönnek a mondatok egymás után!
  8. Másnap olvasd el újra, és ha még mindig szenzációsnak érzed, akkor mehet ki a szöveg!


ismeri-a-betuket-tanuljon-meg-irni-3.pngA jobb agyfélteke fantasztikus dolgokra képes. Ahhoz, hogy megtanuld kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket érdemes elmenni egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra. Én a Valdor Art tanfolyamán voltam, és mondhatom szenzációs. Nem csak rajzolni tanít meg ez a tanfolyam, hanem arra is, hogy hogyan kapcsold át direkt az agyadat a kreatív üzemmódba.

Léteznek erre speciális gyakorlatok, amelyek hihetetlen módon működnek. Észre sem veszed és a száraz kis aktakukacból egy romantikus költővé változol. Imádom.. :)

Ahhoz, hogy ezeket megismerd és el tudd sajátítani menj el egy tanfolyamra. Sokszorosát éri ez a tudás annak a pénznek és időnek, amit be kell rá fektetned.

És akkor itt vége a termék promónak.. Vissza az íráshoz, amit biztosan ne tegyél közben:

  • ne hallhass zenét (legalábbis olyat amiben szöveg van, mert elviszi a figyelmed)
  • ne egyél
  • ne telefonálj, mert kizökkent (inkább írj késő este vagy kora reggel, amikor még nincs irodazaj..)
  • kapcsold ki a Facebookot, a "jaj, csak még ezt elolvasom gyorsan..." típusú mellék elfoglaltságok miatt nem haladsz...
  • ne engedd elkalandozni a figyelmed, amíg az első 5 lépéssel nem végeztél, fontos hogy ezek az infók egyszerre kerüljenek be az elmédbe, mert így tud igazán hatékonyan dolgozni az agyad a tudatalatti szinten.

Neked mi okozza a legnagyobb nehézséget a szövegírásban?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr1007679240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása