Legyél sikeresebb napról, napra!

2015. augusztus 10. 10:00 - Nemes Lenke

Motiváld magad!

Talán az az egyik legnagyobb kihívást, hogy nap, mint nap fenntartsd a motivációdat. Mihez kell a lelkesedés, a kitartás?

A tanuláshoz, a próbálkozáshoz, a napi rutinhoz, a fejlesztéshez.. nagyjából mindenhez, amit saját magadért, a sikereidért csinálsz.

Most például, a mai napon, amikor ez a cikk íródik nyaralni indulunk.Most hajnali 3/4 5 van, és felkeltem írni 1-2 cikket, hogy amíg én a Balatonon süttetem a hasam a kánikulában, legyen mit elolvasnod. Mert fontosnak tartom, hogy amibe belekezdtem annak legyen egy ritmusa, amit az olvasóim is felvehetnek. Ez pedig nem más, mint mindennap egy hasznos kis gondolat itt az oldalon.

Hogyan tudod magad motiválni?

  • tűzz ki reális célokat
  • bontsd kisebb etapokra, amelyek 1-1 lépésben elérhetőek
  • jutalmazd meg magad az elért szakaszokért
  • csinálj olyan dolgokat, amelyek építenek, inspirálnak téged, amit szeretsz csinálni
  • mások pozitív példáival
  • próbálj meg egy lépéssel előrébb haladni, mint az ütemterv
  • válassz egy társat, aki segít a kontrollban, támogat, emlékeztet ha kezded elveszteni a lelkesedésed 
  • pihenéssel

 

Reális célok:

Talán a legnagyobb buktatópont, hogy nem vagyunk magunkhoz elég szigorúak, vagy éppen túl sokat várunk el. Nem mondom, hogy lehetetlen, de biztosan iszonyatos nehéz egyedül, mindenféle segítség vagy útmutatás nélkül külföldön terjeszkednie a cégednek (vagy mondhatnám a hegymászást is, de mégiscsak az üzleti életedhez szeretnék segítséget nyújtani). Ahhoz, hogy ezt meg tudd mégis tenni nagyon sok mindenre szükséged lesz a kiváló terméken kívül is: engedélyek, kapcsolatok, nyelvismeret, bürokratikus akadályok és a fizikai megvalósításhoz is kellhet szállítmányozási módszer, raktár... 

A kisebb lépésekre való bontás iszonyatosan fontos, hiszen a teljes cél eléréséhez számos próbálkozás, megfeszített munka kell.. Így be kell építened olyan sarokköveket az útba, ahol megpihensz és sikerélményed van. Ilyenkor kicsit fel tudsz töltődni az elért eredményekből: pl. az első 1000 vásárló megszerzése az egyik etapod. Amikor ezzel megleszel biztosan lesznek elégedett és elégedetlen vásárlók is az előbbiekből építkezni, utóbbiból pedig tanulni kell. Ha pedig ez megtörtént, akkor jár a jutalom: egy szabadnap, egy új könyv, egy tábla csoki.. 

25_147443_567787_df36e67fe9d1715792ad8048a13ff163_c048a2_301.jpgLesd el másoktól hogyan csinálják! Ha ő meg tudta csinálni, akkor bizonyított tény, hogy nem lehetetlen, csupán meg kell érte dolgozni. Lehet, hogy nem sikerül elsőre, de ne add fel. 

Ahhoz, hogy a kitartásod tovább tartson, az ütemterv, és a társ a két legjobb eszköz. Azok, akik terveznek és nem csak úgy érzésre belekapnak a dolgokba bizonyítottan sokkal tovább küzdenek. Ugyan ez igaz arra is, ha az embernek van egy társa. nem feltétlenül kell ehhez munkatárs, lehet az egy jó barát, vagy épp a párod, akivel megoszthatod a nehézségeidet, a sikereidet, ötleteket adhat.. 

Az utolsó pontom a pihenés. Sok ismerősömnél láttam az elkeseredett küzdelmet, pl. egy vizsgára még a kezdés előtt egy órával is görcsösen tanulni próbált, nem aludta ki magát, nem tudott összeállni a tudás, hiába magolt be mindent.. Hagyd magad pihenni, szükség van rá, hogy másnap újra nekifuss az akadályoknak!

.. és végül:

Megoldást keress, ne problémákat gyárts! :)

Címkék: motiváció cél
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr197684274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása