Legyél sikeresebb napról, napra!

2015. szeptember 03. 10:00 - Nemes Lenke

Gyűjtsd az 5leteket

Az egyik legidegesítőbb dolog a világon, amikor kitalálok valami nagyon klasszat, és egy fél óra múlva elfelejtem. Aztán napokat törhetem rajta a fejem, akkor se lesz belőle semmi.. 

Gondolom ezzel Te is szoktál így lenni. Szerencsére ma már annyi kütyü van nálunk, hogy azonnal tudunk írni egy rövid kis feljegyzést, téma címet vagy éppen hangjegyzetként menteni egy-egy ötletet. Ahhoz, hogy ezekből ne csak kallódó fájlok legyenek később, dedikálj  magadnak minden napra (vagy legalább hetente egyszer) néhány percet, hogy leülj, átnézd, meghallgasd, és írj belőlük egy-egy vázlatot:

  • mi az ötlet
  • mi kell a megvalósításhoz
  • mennyi idő megcsinálni
  • mi van készen már
  • kapcsolódó témák, ötletek gyűjtése

Ha így teszel, akkor biztos, hogy előbb vagy utóbb, de inkább előbb meg fog valósulni az 5let. :)

2015-01-20-ideasmakeorbreakyourbusiness.jpgAkár a munkatársaiddal vagy a hozzád közelállókkal is megbeszélheted ezeket a terveket, hátha a közös brainstorming alatt valakinek egy isteni szikra pattan ki a fejéből, ami az évszázad bizniszét hozza majd neked! Ennek az ötletbörzének egy fontos szabálya van: nincs negatív kritika. Elviszi a fókuszt, megakasztja a megbeszélést, hiszen az ötletgazda elkezdi védeni az álláspontját a többiek pedig támadják. A legjobb, ha a kevésbé inspiráló ötleteket csak eltesszük szépen, és azokkal fűzzük tovább a gondolatokat, amelyek előre mutatnak :)

Ezekből akár ötlet tábla is készülhet. Korábban jártam egy irodában, ahol volt az egyik falon egy hatalmas tábla, telis-tele post it-ekkel. Jobban megnézve, ezek mind-mind kreatív, megvalósítandó ötletek voltak, vegyesen a termékekre, az irodára, a cégre vonatkozóan. Ha valakinek támadt egy klassz ötlete, egyszerűen odament a táblához és kiragasztotta. Az egyik kolléganőtől megkérdeztem, hogy ezután mi történik a cetlikkel, majd elmesélte, hogy hetente egyszer leszedik az összeset és közösen átbeszélik őket. Amelyik igazán jó, azt meg is valósítják, így lett például az étkezőjükből leválasztva egy kisebb közösségi tér, ahol sarok kanapé egy halom magazinnal, és csocsó asztal is segítette az ott dolgozókat kikapcsolódni néhány percre.

Akár a telefonodba, akár cetliken, akár az iroda falán gyűjtöd az 5leteket, mindenképpen jegyezz fel minden kósza gondolatot. Ezek között lesznek azok, amelyek előre viszik a vállalkozásodat! Ne hagyd őket elveszni.

 +1 tipp: a legjobb 5letek, mindig házon kívül születnek: egy sörös korsó mellett, vagy éppen az erdőben kirándulva. Lépj ki a megszokott környezetből, és az agyad is így fog tenni! A kreatív ötleteléshez mozdulj ki, inspirálódj a nagyvilágból! :)

 

 

Címkék: ötletelés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr707684360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása