Legyél sikeresebb napról, napra!

2015. szeptember 11. 10:00 - Nemes Lenke

Lojális dolgozó 5 lépésben

Mire jó, ha lojálisak a munkatársaid? Szinte bármire. Viccen kívül, arra, hogy a vállalkozásod ne csak megéljen, hanem szárnyaljon. A nagy felfedezések, történelmi események soha nem abból lettek, hogy valaki megcsinálta, amit muszáj. Sokkal inkább abból, hogy többet tett, mint amit vártak tőle, szorgalmasabb, motiváltabb volt. 

fotolia_6659463_subscription_l-resized-600.jpgUgyan így van ez a Te vállalkozásoddal is. Ha sikerül olyan emberekkel körülvenned magad, akik hozzád hasonlóan hisznek a cégben, akkor együtt sokkal többre lesztek képesek, mintha csak Te egyedül tennéd oda magad. (Ugye Te odateszed magad, és hiszel benne, hogy jó amiért dolgozol?)

Gondolj csak bele, egy lelkes eladó több terméket tud értékesíteni pusztán azzal, hogy kedves és segítőkész a vásárlókkal. Egy motivált marketinges sokkal ötletesebb, izgalmasabb, figyelemfelkeltőbb módokat fog kitalálni a vevőszerzésre, vagy egy elemében levő fejlesztő gigászi léptékkel tudja megnyomni a termékfejlesztést, ésatöbbiek... ha HISZNEK BENNE. A cégben, a munkájukban, önmagukban! :)

Tehát: szükséged van a lojális, tenni vágyó munkatársakra. 

Hogyan lesznek ilyen embereid?

  1. ha korrekt, versenyképes fizetéssel jutalmazod őket
  2. ha teret és támogatást (dicséretet, építő kritikát) kapnak ahhoz, hogy 110%-ot nyújthassanak
  3. ha felnőttként kezeled őket, társként bánsz velük, akikkel együtt húzod a szekeret
  4. ha ébren tartod a versenyszellemet, pl. negyed éves teljesítmény célokkal, amiért az ajándék nem csak pénz lehet, hanem közösségépítő programok is
  5. ha csapatot építesz és nem dolgozói létszámot növelsz.

Ha ezeket szépen beépíted a napi rutinba, hidd el, hogy a munkatársaid a vállalkozásod legértékesebb alapanyagai lesznek, nem pedig használhatatlan tömegtermékek. 

Teremtsd meg az alapokat, hogy a munkatársaid sajátjuknak érezzék a céged sikerét! Hajrá! :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr347777422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemes Lenke 2015.09.12. 12:01:55

@Boka1: Például, ahol én dolgozok, a Sales Akadémián ;)
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása