Legyél sikeresebb napról, napra!

2015. szeptember 14. 10:00 - Nemes Lenke

Az az álmom!

Nemrégiben az egyik ismerősöm azt mondta, hogy "klassz ez a blog, de egy kicsit hektikus vagy, miért nem szakosodsz egy témára inkább..". Aztán gondolkoztam ezen és rájöttem, hogy nem akarom magam beskatulyázni, mert...

(Ez egy kicsit messziről fog indulni, sőt talán egy kicsit nyálasnak is fog tűnni, de a végén szerintem egyet fogsz velem érteni.. :) )

Szeretném, ha a világ egy jobb hely lenne. (vidámabb, nyugodtabb, sokszínűbb.. jó tudom, egy kicsit idealista vagyok, és nagyon naiv..)

Manapság mindenki annyira frusztrált, gondterhelt, agresszív, egyszerűen elfelejti élvezni az életet (a napsütést, a virágok illatát, a csendet..) mert állandó létbizonytalanság van.

A világ a pénz köré csoportosult. Egy olyan tárgy köré, ami igazából fabatkát sem ér, önmagában semmire se jó: nem laksz vele jól, nem véd meg a hidegtől, nem könnyíti meg az életed. Viszont a szociális fejlődés során eszmei értéket csatoltunk hozzá, ami megkönnyíti azoknak a javaknak a megszerzését, ami valóban jobbá teszi az életszínvonalat. Tehát ez a szükséges rossz. Az eszköz ahhoz, hogy megszerezd azt amitől jobb lesz az életed. 


umbrellas_00398099.jpg... és nem az új Iphone, vagy a Dior napszemüveg lesz..hanem az idő.  Vásárolhatsz magadnak belőle időt. Kivonhatod magad a megélhetési küzdelem alól és arra fordíthatod a szabad óráidat, hogy boldog legyél. (nem, még mindig nem a tárgyakról beszélek..) Kikapcsolódhass, ismerkedhess, inspirálódhass, szórakozhass, a szeretteiddel lehess és közös élményeket éljetek át. A gyermekeid első lépéseit, az első kimondott szót, a rácsodálkozást a világ szépségeire, egy jó barátod és párja közös életének első pillanataiban osztozhass az esküvőjükön... Pillanatok, amelyek elégedettséggel, boldogsággal töltenek el, hogy együtt megélhettétek. Hiszek abban, hogy az együtt töltött idő fontosabb, mint bármiféle drága ajándék. 

Azonban, amíg a napi megélhetésen kell küzdened addig a tárgyi javakban látod a boldogságot, hiszen az időt nem tudod megváltani magadnak, amíg bizonytalan a holnapi ebéded. 

Ezért szeretném, hogy sikeresebb legyél az üzletben, hogy a munkád ne a börtönöd, hanem a hobbid, hóbortod legyen a szól legnemesebb értelmében, hiszen így Te magad is sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, vidámabb és persze optimistább leszel így. 

Ha pedig Te boldogabb vagy, akkor a körülötted lévő világ is egy jobb hely. Minél többen érezzük így, annál többen fognak majd csatlakozni hozzánk és valóban megváltozik az az éra, amelyben élünk. Tudom, hogy a magyar emberek világhíresen pesszimisták, de én hiszek benne, hogy ha elég sokan rácáfolunk erre, akkor nem lesz ritka, hogy:

  • ha ránézel valakire, akkor az önkéntelenül visszamosolyogjon rád, akkor is ha nem ismer
  • hogy a reggeli járatokon nyomorgók nem azon fognak morogni, hogy "megint valaki belekönyökölt" a vesémbe, hanem együtt nevetnek rajta, hogy "milyen bolond ma  a közlekedés, szegény sofőrnek mekkorát kellett fékeznie megint.."
  • hogy a hipermarketben úgy köszönhetjük meg a hipermarketben a pénztárnál a kiszolgálást, hogy "köszönöm Katika" és nem azt kell bújni a blokkon, hogy valóban lehúzták-e a kuponom értékét.. 
  • hogy a gyermekeim majd az iskolában nem azt fogják lesni, hogy hogy lehet jól felbosszantani azt a nyavajás tanárnőt, aki mindig olyan szigorú és szögletes, hanem azt fogják kérdezni, hogy hol találnak egy könyvet, amiből kiselőadást csinálhatnak Anna néni fizikaórájára, "..mert a mai kísérlet annyira izgalmas volt, és ő is feltaláló akar lenni" 

Ez az én álmom. Ezért szeretném, hogy sokkal-sokkal több ember ébredhessen fel a mókuskerékből és jöjjön rá, hogy a világ attól lesz jobb hely, ha mi magunk is jól vagyunk benne

.. és azért vagyok ilyen hektikus a témákban, hogy megmutassam neked, milyen sokféle módja létezik annak, hogy anyagilag sikeresebb legyél és végre legyen időd boldognak lenni. 

Van egy szuper TEDx videó is, ami kapcsolódik ehhez. Megmutatja benne az előadó Joós Andrea, hogy ő hogyan teszi jobbá a világot a tanári pályája során.

 

 

Címkék: az az álmom
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr777784472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása