Legyél sikeresebb napról, napra!

2015. augusztus 09. 10:00 - Nemes Lenke

Legyen arca a cégednek!

face2.jpgA kis és középvállalkozások esetében szinte kötelezővé tenném, hogy a vállalkozásnak legyen egy hivatalos arca. A cégvezető, egy kolléga, egy színész.. Bárki. Csak legyen. 

Olyan, aki hitelesen tudja képviselni a bizniszt. Pl. a sarki közértnek Ryan Reynolds vagy Madonna nem lesz túl hiteles arc, de Kati néni, aki egyébként heti 5 nap a pult mögött áll az lesz. És ez kell is. 

Az egyik legnagyobb élelmiszer üzletlánc igazi sikerét is az hozta meg, amikor lett egy saját hentese, pékje, zöldségese. Előtte csak egy élelmiszer bolt volt, de most már emberek munkahelye. És ezek az emberek a nevüket és az arcukat adják garanciába, hogy az adott termék jó. Nem csak egy logó, ami egy nagy pénzeszsák multit takar. Hiteles, hús-vér emberek akiknek hiszünk

Vagy, kérlek gondold át, hogy hova vinnéd az autódat szervizbe? (garanciális időszak lejárt, szabadon választhatsz) Kinek szavazol bizalmat?

  1.  Lajos bácsihoz, aki 40 éve autókat javít, és jól ismered régóta
  2.  a márkaszervizbe, mert eddig is oda kellett vinni
  3.  az első autójavítóba, amit meglátsz az utcán.

Én Lajos bácsit választanám (nem csak azért, mert ő az apukám), hanem azért is mert személyesen ismerem. Van egy arc, akihez köthetem azt az élményt, hogy megjavul a kocsim, és biztonságban érezhetem magam és a családom. 

Az amerikai filmekben az autókölcsönzők hirdetéseiben, molinóin kit szoktál látni? A BOSS-t, akinek a bizalmat szavazod, hogy az ő autója épségben elvisz A-ból B-be.

Persze ez az arc nem csak bizalmat és hitelességet épít a vállalkozásod irányában. Arra is képes, hogy ha sikereket érsz el, vagy épp slamasztikába kerülsz akkor tudja a cégedet képviselni. Pl.: a médiában, a TV-ben, az újságban. Tud interjút adni, nyilatkozni egy olyan ismert arc, akit az emberek tudnak kötni a vállalkozásodhoz. Ez eléggé PR vonal, de a marketinggel eléggé össze van ez nőve, így azt hiszem nem baj, ha ilyen szempontokat is figyelembe veszel, amikor arcot választasz! :)

A te bizniszednek ki az arca?

  • Te magad?
  • Egy kollégád?
  • Egy családtagod?
  • Egy ma még ismeretlen ember?
  • Egy ismert színész, művész, közszereplő?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr717682302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása