Legyél sikeresebb napról, napra!

2016. január 12. 10:00 - Nemes Lenke

Videó vagy szöveg?

A tavalyi évben nagyon beindult a videós tartalom, a legnagyobb közösségi portál első számú poszttípusa lett rövid idő alatt. Éppen ezért jogos a kérdés, hogy milyen formátumú tartalmat készíts ezentúl?

Szerintem a legjobb, ha mind a kettőt. Egy néhány perces videóban nagyon sok gondolatot meg tudsz osztani a nézőiddel, de könnyen lehet, hogy ő épp olyan helyen van, ahol nem tudja megnézni a videód (nem tud rá hangot adni, vagy út közben van és nincs elég adatforgalma hozzá), később pedig elfelejti és már nem jön vissza megnézni. 

Ezen két módon segíthetsz: 

- feliratozod a videódat, így némán is érthető lesz, cserébe veszítesz is: az esztétikai élményből a felirat miatt, és a hangok nyújtotta lehetőségeket (zenei aláfestés, hangjáték, hangsúlyozás, kiemelés lehetőségei)

- készítesz egy kivonatot a videóhoz (személy szerint én ezt találom előnyösebbnek, egy rövid -kevesebb, mint egy oldal- összefoglaló segít azoknak is megérteni az üzenetedet, akik nem tudják vagy nem akarják a videót megnézni. 

A videó egy szuper tartalom, egyszerre lehetsz rajta hiteles, lehengerlő és nagyon gyorsan adhatsz át sok információt, amit a kép és a  hang nagyon jól támogat. Éppen ezért fontos, hogy próbáld ki, teszteld le, hogy a vásárlóid mennyire szeretik!

Nekünk a Sales Akadémián az az egyik módszerünk, hogy minden tréning és rendezvény előtt bejelentkezünk. Elmondjuk, hogy hol vagyunk, mit csinálunk, mi lesz a téma és hol tudnak jelentkezni a következőre. Ezt nagyon szeretik az ügyfeleink. Később pedig készítünk hozzá kiegészítésképpen képekkel illusztrált beszámolókat is. 

A beszámoló legyen rövid, vázlatos, éppen csak a lényeget emeld ki benne. Ha tutira akarsz menni, akkor írj úgy, hogy meghozza a kedvet a videó megnézéséhez (pl. írd le a problémát, és a végére hagyd a megoldást, amit a videóban tudhat meg az olvasó, vagy éppen az ajánlatodat (itt a legjobb, ha a bónuszokat felfeded írásban és az árat a videóban tudhatja meg, ez igazán csábító.. )

Kísérletezz Te is bátran a videóval, de mindenképpen készíts hozzá szöveges tartalmat is, ha szeretnéd azokat is megfogni, akik nem tudják, vagy nem szeretnék megnézni a videód!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr638259742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása