Legyél sikeresebb napról, napra!

2016. január 13. 10:00 - Nemes Lenke

Mitől durrannak a Facebook események?

facebook-events.jpgSokan szervezünk eseményeket a Facebook segítségével. A tapasztalat az, hogy vannak olyanok, amelyek hirdetés nélkül is beindulnak, másokat komolyan taszigálni kell, hogy néhányan jelentkezzenek rá. 

A múlt évben a Facebook fejlesztői is sokat dolgoztak rajta, hogy az események valóban megmozgassák a felhasználókat. Könnyebben létrehozhatóak, egyszerűbb csatlakozni hozzájuk, és könnyű beszélgetéseket kezdeményezni bennük. Mégis be kell tartanod néhány alapszabályt, hogy igazán megmozgassák az embereket!

Nemrégiben egy leheletnyi változtatással egészen új megvilágításba hozta a nagy kék háziúr az eseményeket. Lecserélte azt a fránya talán gombot a sokkal pozitívabb érdekel gombra. Mi ennek a jelentősége?

Azok, akik eddig csak udvariasságból nyomtak a meghívásodra a talán gombra ezentúl nem tudnak így kibújni a döntés alól. Nyilatkozniuk kell, hogy ott lesznek, nem lesznek ott vagy egyáltalán érdekli-e a téma. Nincs apelláta. 

Mi kell ahhoz, hogy sokan csatlakozzanak hozzá?

  • legyen látható- bátran oszd meg a Facebook oldaladon, tedd ki a weboldaladra, és írj róla  hírleveledben! 
  • használj informatív cover fotót- legyen rajta az esemény neve, helyszíne és időpontja is, ha van sztárfellépőd, őt is mindenképpen tedd rá, így aki csak előnézetet lát belőle neki is sok hasznos infót tartalmaz már ez is!
  • vedd a fáradtságot és készítsd el a leírását részletesen: program, mi várható, mikor-hol-hogyan, belépődíj, érkezés, egyéb infók. Ne kelljen vadászni rá!
  • nyugodtan használj itt is hashtageket, sokkal könnyebben rátalálnak az emberek az eseményre így!
  • tegyél térképet is az eseményhez, hogy könnyebben odataláljanak 
  • kommunikálj az esemény alatt is! Ossz meg részleteket, pl, hogy lesz-e online élő közvetítés valahol, vagy válaszolj ügyfélszolgálati kérdésekre (itt is..)
  • időben készítsd el az eseményt, hogy legyen ideje felfutni (nyugodtan tárazd be az eseményeid hetekkel-hónapokkal előbb! Úgy, mint mi. )
  • csak azokat hívd meg az eventre az ismerőseid közül, akiket valóban érdekelhet! Tudom, hogy csábító mind a 789 ismerősödet meghívni, de ezzel maximum azt éred el, hogy a következő alkalommal már nem lesz kit meghívni, mert bannolják a tőled érkező felkéréseket!
  • buzdítsd a résztvevőket, hogy hívják meg ők is azokat az ismerőseiket, akiket érdekelhet! (akár egy kis extra ajándékot is felajánlhatsz érte!)
  • legyen utóélete az eseménynek, képek beszámolók, következő alkalomra meghívás!
  • és persze egy okos célzással kis büdzsével is sok-sok érdeklődőt érhetsz el! 

 

Neked mi lesz a következő eseményed? Oszd meg itt is kommentben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr908259820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legyél sikeresebb napról, napra!
süti beállítások módosítása